Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
ano, na mostoch byvaju obchadzacie vedenia, no nie su vypnute. Na kazdom konci obchadzacieho vedenia je odpojovac a jeden z nich je zopnuty a druhy vypnuty. To znamena, ze obchadzacie vedenie je pod napatim, no nepreteka nim ziaden prud. Je to kvoli tomu, aby izolatory boli pod napatim. Jednak tak nedegraduju a je 100% sledovany ich izolacny stav. Ak niektory prerazi, spravca vie, ze je niekde problem a hned si to opravi.
Ak by mali zapinat obchadzacie vedenie pod napatie iba pri pracach na mostoch, museli by tam prist chlapi od trolejarov, premerat izolacny stav atd... a az potom by sa mohlo obchadzacie vedenie zapnut. Kedze je vsak stale pod napatim, staci iba elektrodispecerovi premanipulovat z teplucka svojho kresla odpojovace a je to!
A to, ze je to stale pod napatim a ma aj tu vyhodu, ze to nasi neprisposobivi spoluobcania nerozoberu a neodovzdaju do zbernych surovin...
Dakumem
matus....: UZ ZASE?!!!!
ak si este z cias skolskych pamatas na elektrotechniku, alebo aspon na fyziku, tak urcite vies, ze kazdy zdroj napatia ma dva poly, jednosmerny plus a minus a striedavy fazu a nulak (nie su to sice uplne presne pomenovania, ale na vysvetlenie to staci).
No a ked vodivo prepojis tieto dva poly, vznika skrat. U trakcneho vedenia je jeden pol trolej a druhy kolajnica. No a ochrana spociva v tom, ze vsetko vodive v dosahu je vodivo spojene s kolajnicou. Cize v pripade mosta v TN by skrat vznikol prvym kontaktom padajuceho troleja s konstrukciou mosta. No a na skrat zareaguje napajacia stanica, kde sa za par milisekund vypne vypinac a je po nebezpeci.
Pesiak je teda relativne v bezpeci. Smolu ma jedine vtedy, ked trolej spadne najskor na neho az potom na kolajnicu, resp. nejaku konstrukciu s nou spojenu. Vtedy je v nespravny cas na nespravnom mieste.
Ale netvárme sa tu zasa, akoby na Slovensku fakt nemal kto robiť, lebo sa nájde aj dosť šikovných ľudí, ktorí sú aj adekvátne zaplatení. Súkromné stavebné firmy ako Strabag, Alpine alebo aj Doprastav dokážu zaplatiť svojich kvalitných ľudí, o tom som presvedčený. Je to len o tom, ako si to ustriehne investor, teda ŽSR- a aj tam ide len o PÁR PRIEMERNE kvalifikovaných ľudí, ktorí preberajú stavbu.
Viď diaľnice: tam NDS-ka zo začiatku tiež musela dodávateľov párkrát po.... a reklamovalo sa dosť. Dnes už sú dodávatelia NDS-ky, či už je to Doprastav alebo Strabag, tak "vycvičení", že niekedy doslova dýchajú na chrbát vlastným ľuďom, aby niečo nezhovadili a urobili to poriadne, aby nebola reklamácia. A funguje to veľmi dobre. Tak prečo to nejde na železnici? Neverím, že sa na ŽSR nenájde PÁR PRIEMERNE kvalitných ľudí, ak sa nájdu napr. v NDS.
Keď je zákazník natoľko blbý, že je ochotný za odfláknutú prácu platiť stále dokola, nie je to chyba onej firmy, ale práve blbého zákazníka. A preto sa ešte raz pýtam - na základe čoho si mám myslieť, že ak si tento blbec začne spomínanú prácu robiť vo vlastnej réžii, akoby mávnutím čarovného prútika zrazu zmúdrie a všetko začne robiť efektívne?
Mám otázku na telo. Ako sa Ty osobne zachováš, keď Ti nadriadení prikážu v rozpore s projektom stavby, použiť v stavbe geomrežu Secugrid namiesto napr. Tensar? Myslím tým, že v projekte bol navrhnutý Tensar, napr. SS40.
Pre menej zainteresovaných je to asi taký rozdiel ako medzi Škodou 105 (Secugrid) a Mercedesom (Tensar).
Hovoril si predsa o nekvalitnej práci dodávateľov. Tak ako by si sa zachoval? Ak by navyše projektant vyslovene nesúhlasil so zámenou geomreže? Bol by si ochotný odoprieť - v záujme kvality stavebného diela - nadriadeným poslušnosť?
Odpovedz prosím úprimne a bez komentárov okolo.