Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Keby bola práca rozložena efektívne, tak by nemusel robiť každý, kto udrží krompáč v ruke. Ale čo sa robí teraz? Nič. A všetci (okrem Brunoviec a pod.) sa špárajú prstom v zadku. Potom sa zase rozbenú tri stavby naraz a všetci budú padať na držky...
Zaplatené dostanú po tom, ako investor prevezme určitú časť diela. A keď ju prevezme nekvalitnú, tak to tak dopadne. Ak sa ukáže, že tam bola skrytá vada, tak je tu inštitút záruky. tot je správny systém. to že sú v systéme takí, čo ho degenerujú je o tom, že niet kvalifikovaných ľudí.
V Š E T K O T O J E O Ľ U Ď O CH!!!
v podstate mas pravdu, no tie priklady nie su zrovna najstastnejsie...
Klobasu ani auto nekupujes cez zmluvu o dielo...
ja si myslím, že keby mali železnice vlastných ľudí, čo by im stavali tarte, zabzar a čo ja viem ešte, urobilo by sa to oveľa dôkladnejšie, lebo o čo poriadnejšie by to postavili, o to menej by potom železnice vrážali do opravy...
hrabu sa tam, lebo ide o velke prachy. O VELKE prachy!
A neviem ci by sa nasiel zhotovitel, ktory by zo svojho len tak uhradil 15 miliardovu stavbu a cakal potom este par mesiacov, ci mu investor za to zaplati... A ani neviem, ci je to vobec mozne legislativne (uctovnictvo, odvody dani atd.)...
Ja by som sa byt potencialnym zhotovitelom o taku zakazku asi neuchadzal...
Lebo každý sa nejak živí a
1) keby sa u nás išiel stavať kozmodrom, tak ho tiež niekto postaví, hoci s tým nik skúsenosti nemá
2) na čo by sa snažili, keď vedia, že aj za nekvalitnú prácu dostanú zaplatené
Prečo ŽSR neplatia až vtedy, keď je stavba v poriadku a funguje niekoľko mesiacov bez poruchy??
Keď si kupuješ auto, platíš až potom, keď odjazdíš 15 000 km a nič sa neposerie? Keď si kúpiš klobásu, zaplatíš až vtedy keď ochutnáš, či je naozaj dobrá?
neviem ako v Ziline ale v Ba na stavebnej nas je 1200 prvakov, na odbore inžinierske konštrukcie a dopravné stavby je asi 200 študentov, ale to ze vela ludi islo na stavebnu len preto ze sa inde nedostali je pravda, len u nas v kruzku je tak min. 5/23 ale taky tu dlho nezostanú
Piestany NO COMENT , ta kabelaz uz bola aj vykradnuta...
-tie schody su v takom stave od kedy ich dali do uzivanie, najlepsie boli v zime ked to zamrzlo, to sa smykalo vsak meta779
-na streche je este aj barlolamač zhodený
ako je "rekonstruovana" stanica je hroza, vsak na streche nechali ulomete tusim az tri velke lampy
elektroinstalacia v podchode je robena priam katastrofa, vonkajskom v platovych trubkoch ako keby robili reko nejaki amateri .. no des ..
Ak to nie je v poriadku, tak to reklamujem u dodávateľa, ak závadu neodstráni, tak mám právo nezaplatiť časť zmluvnej ceny, a to môže byť až 30-40%, čo už je pre stavebníka dostatočná motivácia, aby závadu odstránil.
Druhá vec je, že konateľ resp. šéf dodávateľskej firmy sa často ani nedozvie, že nejaká partia tam kdesi na koridore odflákla robotu. Nedozvie sa, lebo kontrola je nedôsledná alebo žiadna, preto nikto nič nereklamuje.
Zažil som neraz v Blave prípad, keď nejaký súkromník rozkopal verejnú komunikáciu kvôli pokládke svojich káblov a potom ju mal dať do pôvodného stavu. Spravil to tak šlampácky, že cesta sa začala po roku rozpadávať. Nikomu nič nevadilo, až keď to potom jeden obyvateľ odfotil a poslal na magistrát, začalo sa to riešiť ako reklamácia, a to dosť promptne.