Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Cheers!
Napr.taký futbalový štadión vyzeral na plagáte ako Wembley,možno rovno Maracana,na ostrove sa majú spraviť športoviská,tobogány a neviem čo ešte...No fakt neviem čo z toho je pravda.Ale to že Trenčín ma jeden cestný most cez Váh,to asi nikoho netrápi ano...bude bude,ale ten mal byť už dávno....
Ok späť k vlakom...
Je mi nejako lúto niektorých tých pekných domov pri železničnom moste,ešte keď jeden ho pred nedávnom renovoval a teraz asi padne tak ozaj neviem. Ako má vlastne vyzerať ten nový most ?? Ak to bude vo futuristickom designe tak to bude asi ozaj Ide predsa aj o image mesta
Sprits, lenže ak ideš vlakom tak nejdeš v jesnom smere cez všetky tri.... takže buď zlatovce/trenčín alebo predmestie/trenčín, viem že ti to je jasné, ja len konštatujem aby ostatní čo nepoznajú vedeli.
Podľa mňa by nejaké zhustenie zástavok bolo úplne nereálne a aj v rozpore s predpismi, aj keď je pravda, že v čechách si takto obce, ktoré odkúpili 810ny a prevádzkujú nimi svoju lokálku porobili vlastné zastávky tam kde ich treba.
Inak čo sa týka vyťaženia zast. Trenčín predmestie, bol som sám prekvapený v posledné dni, keď som cestoval domov Os 5406... Najviac ludí na celej trati nastúpilo na zastávke Trenčín predmestie po celej lokálke a ešte viac v Trenčíne, možno aj preto že vlak pokračoval do Horného Srnia resp. do Vlárskeho Priesmyku...
V Trenčíne by sa skôr zišli vymeniť autobusy za trolejbusy... eletkríčková doprava je tam úplne nereálna...
Inak ma napadlo máme aj viac zastávok v podstate len tam neotvárajú dvere... "Zastávka TS" rozumej: vchodové návestidlo do Trenčína, taký 5406 tam pravidelne stojí aj 10 minút pretože čaká kým vojde do stanice IC 511 na 1 koľaj ten 5406 ide pravidelne na 3. kolaj lenže aby sa tam dostal musí prejsť kúsok aj po prvej, na piatej nie je nástupište a na siedmej stojí další motor tuším 5408.... Najlepšie je na tom to, že kľudne by ten motor stihol prísť pred ICčkom a nejaké zdržanie IC na vchode nie je žiadny problém.... ako irónia je aj tak to že ten os 5406 ide do teplej aj tak pred tou 511kou a stojí ešte na zast. Opatová nad Váhom takže 511 si tam pobudne pekných 20 min...
BTW uznávam rušňovodičov čo naťahujú čas tak, že idú radšej celú trasu NM - TN 70tkou aby prišli všas a nemali náskok....
mimochodom nemali by sme spisovne hovoriť nástupisko a nie nástupište?
Z Juhu na Sihoť sa dostanete najlepšie MHD,autom.O vlaku na ceste z Juhu na Sihoť nie je dôvod hovoriť.Maximálne som počul teóriu o lanovke .Zo zastávky Trenčín predmestie to je pešo teda ešte diaľka,nehovorím o "stúpaní" na kopec,a v lete sa aj roztopíte.Preto zvážne aký si kúpite deo .
Ale čo ma na tomto asi vážnejšie nas**** je asi to,že mi zrušia Kozel Pub pri plavárni
Jedniná výhoda našej stanice je taká,že je umiestnená takmer priamo v centre Čiže pre turistou ideálne,pre mňa domov tiež Sihoť - Paradise City,where the grass is green and the girls are pretty
Ja Trenčín
Splynter : No boli časy keď mi v ušoch kadila Tubla ...ja si na to dobre pamatám,mé mláádíí
Rock On!!
A MHD nic? Mame len IAD? Ako toto tu rozoberat je podla mna zcestne. A co sa tyka hl.stanice, fakticky si na Sihoti. Ak modernizaciou vznikne podchod na staru Sihot, nebude o com.
Co sa tyka rozsahu, tak modernizacia by mala zacat v Ziline niekde za mostom cez Vah (pri nadjazde) a koncit cca kilometer za Krasnom nad Kysucou. Povodny zamer bol modernizovat trat na rychlost 140, no nepreslo to kvoli financnej narocnosti. Boli navrhovane velke prelozky nielen trate, ale aj rieky Kysuca. Skoncilo to teda na rychlosti 120 a s povodnou trakcnou sustavou 3 kV=.
Skoda toho okresania rychlosti, no ako pise Jano, aj ta 120 bude super...