Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
TnBohuslavice - (ostane) stanica - bude sa robiť až s tunelom
Melčice - (bude) zastávka - bude sa robiť tento rok
Kostolná-Zár. - (ostane) zastávka - bude sa robiť tento rok
Zlatovce - (asi ostane) stanica - bude sa robiť až s Trenčínom
Tento rok sa má začať robiť úsek NMnV-Zlatovce. Súčasťou tohto úseku je aj tunel za NMnV, ktorý sa dokončí zrejme až 2011. Preto sa bude robiť teraz len úsek TnBohuslavice(mimo)-Zlatovce (mimo).
Tender na zhotoviteľa na celý úsek NMnV - Zlatovce bude len jeden, takže teoreticky by sa so stavbou tunela mohlo začať už tento rok, keď bude známa firma, čo bude robiť tento rok aj TnBohuslavice-Zlatovce...
Keď, tak ma niekto doplňte.
Ozaj, ako vyzerajú tie zvary za NMnV po prebrúsení? Pomohlo to?
potrebujem radu a malu pomoc....dokoncujem doktorandsku pracu a potreboval by som smerove vedenie trate CD Breclav cez Brno do pardubic...ak nie celu aspon kusok...ak niekto mate moznost zohnat tieto udaje bol by som rad keby ste dali echo....moja praca sa zaobera komfortom na trati a potrebujem toto smerove vedenie...tu trasu mam prebehnutu v meracom vozni a od nich ho mam oficialne zmerany ale potrebujem papierovu formu kde su smerove udaje
dikes
len by ma zaujimalo co za ynteligenta tam zatlklo tie roxory, blizko stanicnej budovy, doprostred chodnika k domom co su na stanici. Som si tam roztrhol nohavice a poškrabal nohu este ze som isiel za svetla, keby bola tma dopadol by som horšie
Len škoda, že ešte nebola vyhlásená súťaž na úsek za NMnV. Tam sa už tiež mohlo začať pracovať, veď počasie je na to ideálne. Škoda, že sa takto zbytočne príde o pár týžňov, možno aj mesiacov...
iceec: Pekný článok. Osobitne sa mi páči najmä nenútene pozitívny štýl prezentácie koridorizácie autorom článku. ŽSR by si z toho mohli zobrať príklad.
viac na:
http://lisinovic.blog.sme.sk/c/136166/Nielen-o-Senkvickej-prelozke.html
ENrico: to je tazko koridorizacia, alebo, lepsie povedane, modernizacia
podla mna na vybere cesty pre dopravcu zohrava velu mieru cas a peniaze, od toho sa asi vsetko odvija, ci to pojde cez cadcu, lidec, alebo az kuty,
Maťko:
no aj tak v smere zapad-vychod to ide na Kosice stale,takze v podstate by stacilo chodit cez cadcu ,cez Lidec by to bolo lepsie,keby sli na BA. Ale to ide cez Kuty v tom pripade, preto sa pytam ako to vyberaju dopravcovia. Takisto Slovensko -Rakusko,preco nieco ide cez Margegg a nieco cez Kitsee??Obe trate su BA -Vieden,