Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Z mne záhadných dôvodov však nie je obmedzená rýchlosť cez výhybky budúcich diaľkovo obsluhovaných výhybní H.Streda a Potvorice hoci predpis T 100 jasne hovorí o tom čo sú to nezabezpečené výhybky a aj o maximálnych rýchlostiach cez nezabezpečené výhybky. Ale už sme si zvykli, že predpisy platia len pre ľudí v prevádzke.
Aj tak z mojho pohladu sa mi to javi ako jeden nekonecny pribeh z pohladu noveho zab. zar. Trnava polovica stanice bezi na novom, polovica stale na povodnom (Ciferske zhlavie - nove navestidla svietia uz skoro dva roky do lesa) a stale sa jazdi na povodne. Cifer - uz sice nove navestidla ma, stale vsak nedokoncene tr. zab. zar. (automaticke hradlo medzi trnavou a ciferom je mrtve). atd. atd.
odvesnami trojuholníka sú tu vzdialenosť koľaje od steny a výška steny. Kto pozná vetu o podobnosti trojuholníkov, tak dva trojuholníky sú podobné, až dĺžky odvesien sú násobkom dĺžky odvesien druhého trojuholníka...
teda pre vzdialenosť 2,5m a výšku 5m sa pre 50 metrov vzdialený panelák dopracujeme k 100 metrovej výške, teda stena v pohode tlmí hluk pre okolité paneláky v Piešťanoch, lebo 100m vysoké stavby tam určite nie sú...
jak to vyzera to zab.zar. kde to je? jako kde v budove
nemohol by si ma tam nejako dostat?