Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
http://www.sme.sk/vydania/20070718/photo/2zsr.jpg
Vzdy sme tvrdili, ze postavit novu subeznu trat je lacnejsie, bezbolestnejsie, rychlejsie. Urobili to Rakusania a funguje to. Ja viem, ze z eurofondov krv netecie, ale mohli sme byt za tie iste peniaze dalej a mat vybudovanu trat na 200 km/h.
Vďaka takto som to chcel a zároven si potvrdil že určitá rezerva je samorzejme na 99.9% a 0.1% sa ale môže zmeniť aj na ...
Ad Blooddog
neviem odkiaľ mám ale zdá sa mi že v tomto fóre som to čítal že existuje úvaha ak, hovorím ak sa bude "koridorizovať Kúty Štúrovo že by to malo byť na 200 ale zaručiť to nemôžem lebo zatiaľ koridor Kúty Štúrovo je viac menej SCI-FI a dovtedy sa to môže zmeniť aj 100 x .
Ako projektanti useku Kysak - Krompachy sme obdrzali od GR ZSR zaväzny pokyn, projektovat tento usek v trase Kysak - Presov - Krompachy. Cize medzi Presovom a Krompachmi to bude nova trat a vela tunelov. V minulosti som pisal, ze je to v stadiu rozhodovania, teraz je to uz potvrdene.
Medzi Kysakom a Presovom pribudne 2. tratova kolaj a jeden pekny tunelik (popod stanicu Licartovce). Smerove pomery budu na V väcsiu ako 160km/h a teda bude aj par preloziek. V Presove sa budu musiet zmenit obe zhlavia a z Presova "odideme" hned za zhlavim tunelom dolava a popod Torysu. Take su predbezne predstavy.
Az to budeme mat preverene, mozno pridam aj par obrazkov.