Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
lostrail: vieš o tom, že v Poprade stojí aj super expresný intercity zrýchlený vlak, takže jazda 60km/h úplne stačí?? Navyše na severe Slovenska sa na viac ako 120km/h ani po koridorizácii nezmôžu...
Stykové transformátory už na koridore nie sú, pretože sú tam počítače osí a nie koľajové obvody.
Na to, že sa tak skoro 160 jazdiť nebude vezmi jed. A určite nie som iba tretí, čo to tvrdí. Na túto tému sa tu už popísalo dosť...
Vďaka za odpoveď tušim je to tak ako spomínaš tie info sú spred roka a bolo to tušim okolo Jura ale z ktorej strany už neviem.
O tej 120 som už počul bohužiaľ si už druhý čo to hovorí a začínajú sa potvrdzovať moje obavy tak sa stebou nestavím.
Ale Vďaka za odpoveď som rád že ma niekto opraví a doplní mi informácie.
A niekto mi vravel že keď išiel po rekonštruovanom koridore tak boli zvedavý či "autoblok" funguje a sami boli prekvapení keď "svetlá" sa zobrazili v "autobloku" mašiny
Koridor je stavaný na 160 km/h s Autom. hradlom (aspoň zatial), ale nakoľko nie sú stanice sv.Jur, Šenkvice a Báhoň dokončené jazda na 160 sa neoplatí kvôli rozbehu a zábrzdeniu nakoľko stanice sú na 100-120 km/h.Po rekonštrukcií budú stanice na 160-prípadne 140 km/h a jazda bude na 160 okrem obmedzení TT a ešte nejaká ďalšie ako tu už písali.
Zabezpečovacie zariadenie Autoblok nie-je ale Autom. hradlo a ako som kukal na trati a počul tak návestia sú kódované v kolajách a mirel je schválený aj na 160km/h takže je zabezpečený prenos návestidiel na mašinu a splnený zákon o prenose návestidiel na mašinu pri rých.>120km/h.
Šenkvice majú byť ovládané z TT a majú tuším mať aj podchod na nástupište.
Tak ak som správne pochopil po dokončení staníc nič nebráni aby sa jazdilo po koridore 160
Ak som to zle pochopil alebo niečo poplietol ďakujem za opravu
stavia sa stanica v Rači, trať po Sv. Jur hotová, tento rok sa bude stavať zastávka Sv. Jur, trať po Pk hotová, vlastne aj stanica v PK, trať na viadukte po Šenkvice hotová, rovnako od Šenkvíc po TT, vlastne je hotová aj stanica TT až po Brestovany, Brestovany sa busú tento rok prerábať na zastávku, Leopoldov je rozrobený, ďalej sú rozrobené úseky po NMnV, robí sa stanica v Piešťanoch a v NMnV, má sa začať robiť aj za NMnV, pri Bytči je preložka trate, a keď sme pri V. kor. tak aj stanica v Poprade je v stavbe...
Jak to vubec vypada u Vas na SK koridorech ? Vim, ze se stavi na useku Blava (Raca)-Nove Mesto n.Vahom. Jake jsou priblizne terminy pro modernizaci do Popradu ? A kdy se cca zacne na useku Blava-Kuty ?
Dakujeme
Napr. v useku Trencin-Puchov minimalne 160 km/h, ale spise se bude tento usek modernizovat na rychlost 200 km/h.
Je ovsem otazkou, kdy bude zmordenizovan hlavni tah: Blava-Zilina-Kosice.
Veru stačí, koho by už trápilo hlúpe brzdenie a rozbiehanie nákladných vlakov ľahkých ako pierko (1500 t), ktoré tam nezastavujú?