Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Na vchode z Hlohovca sa osadilo nove vchodove navestidlo aj s predzvestou, avsak obe asi o 100m dalej. V samotnej stanici pokracuje odoberanie poslednuch metrov podlozia. Vytrhanych bolo viac kolaji parnej skupiny ako som pocital, myslim ze o jednu (dve). Od velkokostolanskeho zhlavia sa na betonovy zaklad nastupista ukladaju dielce nastupnej hrany.
Momentalne sa uz jazdi na prelozenom obluku po oboch TK, len mi nieje jasne, ako je mozne, ze v obluku su vyhybky a zaroven obe kolaje su naklapane...nieje mi jasny prechod vyhybkami vs. prevysenie kolajnic. Dnes som mal moznost sice vidiet prechod vlaku z 1.TK na 2.TK, ale z vacsej vzdialenosti a mal som pocit, akoby na chvilku vlak siel rovno, ale bol stale nakloneny...
V sucasnej dobe prebieha odstranovanie zel. zvrsku priblizne 300m z 2.TK smer Sered hned za bratislavskym zhlavim.
Boli osadene 3 odchodove navestidla parnej kolajovej skupiny na bratislavskom zhlavi a pribudlo aj par "drotikov" noveho TV.
To je asi tak zatial vsetko (z Leo)
P.S. neviem, či nejaký predpis neurčuje, že od 120 (140?) km/h musí byť zabezpečený prenos návesti na HDV, takže samotné predsunutie predzvesti by nestačilo.