Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Použi metodu technického odhadu, nájdi na mapy.cz a odmeraj si to.
Vo V. Kostoľanoch má podľa projektu koľ. č. 4 už. dĺžku 814 m, ja som nameral 812, takže veriť sa tomu +/- dá:
https://mapy.cz/s/1vxgW
A možeš si zmapovať celú republiku
Ale dnes. Púchov - PB sa jazdí normálne, v PB vytrhnutá jedna koľaj, takže akoby po novom, Bytča je hotová, Hričov je hotový, do ZA po jednej koľaji, tranzitné koľaje v starej zriaďovačke ešte sú. Teda na prvý pohľad nič také, čo by malo mať vplyv na Pov. Teplú. Napriek tomu tam koľaje č. 3 a 4 hrdzavé nie sú, naopak. Asi teda majú zmysel. Napriek tomu sa zrušia. Kam sa budú dávať tie vlaky z Teplej po novom? Alebo mi niečo uniklo?
Ako na tom boli koľaje v Jure, Brestovanoch, Brunovciach, Beluši?
Ja to neviem, od r. 2001 smerovali moje cesty zo Žiliny iným smerom...
Keď sa rušili dopravné koľaje, koľajové spojky a znižovala priepustnosť trate rušením AB (aj keď v tých úsekoch AB zrovna nebol myslím), tak počas týchto rokov sa museli robiť nejaké opatrenia, aby niekam popresúvali nákladné vlaky. A aké to boli?
Alebo zároveň klesal objem nákladnej dopravy tak, že nemuseli nič riešiť?
A k tým staniciam, ktoré to sú? Tuším okrem TrT a Púchova je aj Leopoldov vhodný na nejaké odstavovanie počtom dopravných koľají.
(pointa o tri príspevky vyššie)
Všetky vlaky na noc presunúť nemožeš.
----------
Keď som pred 17 rokmi robil diplomku v BA na východnom, tak jeden zo záverov bol, že geodetické merania* v zriaďovacích staniciach treba smerovať na pondelky, ktoré boli (okrem pohraničných staníc) relativne voľné.
Keď som tam bol nedávno, tak som čučal jak puk na prázdnu vchodovú skupinu, tuším vo štvrtok o cca 15:00...
-----------
* - pri presnej nivelácií bol pri gúľaní problém bezpečne odčítať hodnoty na lati, jak sa to všetko triaslo...
Ktore stanice na useku zmodernizovanych usekoch ostali este vhodne na nejake odstavovanie? Mala by to byt min. Trencianska Tepla a Puchov.
Na D1 sa vykok..vrátil kamión pri TT, do toho cestári NAPLÁNOVALI NA PIATOK POPOLUDNIE presne v tých miestach práce, Pezinok, Senec, Trnava sú v 3,14či. Dunajská Lužná, nádejná R7 detto, v Bratislave takmer všetko stojí.
Teraz by sme mohli parafrázovať: "Každý stojí, my ideme! Naše železnice."
Realita je iná...
Trať 131.
Človek sa nádejal, že to je prvá lastovička, že dotyčným konečne docvaklo, že s tou železnicou treba niečo robiť, že po nej budú následovať ďalšie trate.
Život sám ukázal, že akonáhle sa vytvoria podmienky, tak ľudia si do toho vlaku cestu nájdu. Ale koho to zaujíma? Nikoho kompetentného. Krásne sa ukázalo, že išlo o účalovu investíciu (vraj Metrans? Tak mu tam tú druhu koľaj postavte... Ale ona nebude, lebo nie je súkromník ako súkromník a o štátne nie je interes)
Raz darmo, jedna lastovička leto nerobí...
Kde sme dnes mohli byť, keby sa každý rok podobne urobila jedna trať...
Aj CGVD 2020 by mohol vzniknúť v podobe, v akej si ho Kubáček predstavoval.
Lenže nie je sily, ktorá by to dokázala politicky pretlačiť. Miesto toho sa vymýšľajú plány a robia šuflíkové projekty...
A keď už na to "politikum" príde, tak to v tom Trenčíne dojebabrú totálne jak amatéri. A je im to úplne, ale úplne jedno...
-------
Prečo sa napr. ŽSR angažujú v projektoch terminálov?
Teplička, Lužianky... Ak je to taký bohovský biznis, tak nech si to postaví a rižuje na tom nejaký súkromník.
Moldava - a ešte majú tú drzosť a nechajú tam projektovať elektrifikáciu, na ktorú aj tak nemajú a nebudú mať prachy...
Atď, atď...
Nemyslím finančné...
Lenže mieto toho, aby sa stanovil jasný postup vychádzajúci z finančných a kapacitných reálií sa maľujú (a prachy a čas plytvajú na) vzdušné zámky...
-----------
Zoberte si len takú základnú vec ako diagnostika.
O novom meracom vozni na zvršok sa rozpráva hádam vyše 10 rokov a stále nič. Ostatná diagnostika (mimo vozňa na spodok) zo zahraničia.
Na čom sa vozia traťováci? Na neviemkoľkých pseudoapgrejdoch MUV 69...
Píše sa rok 2017 a ŽSR majú v zásade prostriedky aké mali v 1987...
Im sa v tom roku 1987 zaseklo aj myslenie...
100-120-100-120-100-120-100-120-100-140-100-120-100-30-90-60-95-120-100-140-100-140-100-140-100...
Taky hezky...