Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net
Vyzerá to, že ten oblúk by sa dal spraviť aj priaznivejšie čo sa týka zvýšenia traťovej rýchlosti alebo sa mýlim? :)
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/poslanci-chteji-urychlit-vystavbu-rychlych-vlaku-fs7-/eko-doprava.aspx?c=A170302_085120_eko-doprava_suj
2. března 2017 9:29
Feroo z toho obrazku mne je jasne ze existuje miesto kde su siny rovnako vysoko, ale nebolo mi jasne ci je to v mieste styku oblukov......aj ked sedliacky rozum mi hovori, ze by to tak malo byt.......vseliake zvlastnosti existuju vo svete techniky.
Tratovak cital som tu vetu, len som si neni isty mojim amaterskym vykladom.
oba koľajnicové pásy sú akoby v prevýšení, ale prevýšenie tam nie je.
Ak ju polozis pozdlz kolajnice, tak to bude lezat "na sikmej ploche".
Pozri si tratovakove obrazky.
Takze to polozenie vodovahy na siny musis trosku specifikovat, inak to moze mat rozne spravne odpovede.
- berme ako fakt ze tam rovny usek nieje.
Je to bod, kde ľavá zátačka prechádza plynulo do pravej (alebo naopak), bez medzipriamej.
V inflexnom bode, kde sa prechodnice stýkajú (kde je nulová krivosť), je niveleta koľaje "imaginárna", lebo oba koľajnicové pásy sú akoby v prevýšení, ale prevýšenie tam nie je.
A pridávam ešte graf rýchlosti z toho úseku. Made in SUDOP.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Inflexn%C3%AD_bod