Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Prečo si to teda ŽSR nedokázali v tom Poprade presadiť?
Prečo to nie je v Púchove?
Prečo je to tak ako to je v TrT?
Čo robia tí, čo sú kompetentní po technickej stránke o tom rozhodovať? Viem čo. Skúmajú, ako koľajnice R320Cr menej hrdzavejú v tuneli ako R260Mn a prečo vobec nemožno použiť R260... Ako sú SB8 výhodnejšie ako B91/BP3, ako netreba v hlavnom smere perlitizovať jazyk výhybky, ako je výhodnejšia stykovaná koľaj oproti bezstykovej, ako...
Kym to nie je nicim podlozene, netreba to brat ako fakt. Preto sa pytam kde sa to pise, mozno niekde sa to aj pise. Projektant co robi tratovacke projetky pre ZSR mi nedavno hovoril ze o takom zakaze nevie.
že to nenastane nikde inde v Európe (a asi ani na svete) nerieš...
http://www.sporenplan.nl/html_nl/sporenplan/ns/ns_nummer/sgra-asd.html
Pri dvoch hranach aj zo tri, nebodaj styri vlaky.....
A tie problemy cestujuceho - je to nastupiste 2A alebo 2B? Kde vlastne stoji moj vlak, ked oba vyzeraju uplne rovnako?
Len mám za to, že ak už ten motor zo Žitného ostrova tam kdesi pristal, nech tam stojí až do odchodu obratového vlaku. Vypratávať zo šturcovej koľaje vratnú súpravu a potom ju tam pred odchodom zas pristavovať je proti logike a celkovej podstate tohto riešenia.
To bezpochyby. Kľudne by to mohlo mať i odstavné/manipulačné koľaje v predĺžení dopravných pri nástupišti. Presne ako v tom metre... Po špičke potiahnem, hneď uvoľním koľaj a pred pristavením na odstavných všetko pootáčam, upracem, ...
Jedina nevyhoda, ze vyjazd na odstavne je v BA krizom cez vsetky kolaje.
S odstavným tam, kde je ani neuvažovať.
Stav nemusi byt uplne aktualny, ale asi nebude az taky zastaraly.
Niktore staty tam toho maju hafo, ine skromne alebo nic, ale na pobavenie staci.
http://www.sporenplan.nl/html_nl/sporenplan/start.html
Udivilo ma skor to, ze rekonstrukciou Utrechtu zvysili sice rychlost prejazdu zo 40 na 80km/h ale dosiahli kapacitu cca 700 vlakov denne (overim si to).
Ten obrat vratnych suprav som vo svojich uvahach presunul do DNV alebo dalej, z opacneho smeru v Raci alebo Vajnoroch, proste mimo hl.st.
Velmi sa mi pacil system z Berlina (este predtym, nez bol HBF).
Vlaky zo zapadu koncili v Lichtenebrgu alebo Bln. Ost. Vlaky z vychodu koncili naopak niekde v Charlottenburgu. Po trase stadtbahnu teda jazdili priebezne vsetky vlaky a zatavovali v Zoo, Friedrichstrasse....
Teda do centra sa clovek dostal z kazdeho smeru a vlaky v centre nezavadzali, ale odpratali sa prec.
Cestujuci sa vsak vlakom dostal do tej casti mesta, kam potreboval.
Ondro: Kdesi som čítal, že sa Holanďania strašne zhliadli v Japonsku a ich spôsobe konštruovania tratí, takže tam kde sa to i len trochu dá, sa teraz snažia koľajisko upravovať pre potreby linkového vedenia tak, aby sa zoptimalizovali vzdialenosti medzi návestidlami, skrátili a zrovnomernili oddiely, atď. za účelom získania väčšej priepustnosti v smere toho linkového vedenia, za cenu holt menšej flexibility v prípade nejakých zmien. A to znamená mať stabilný grafikon, čo u nás splnené neni. A keď sa v tom prípade "zjednodušuje" dopadne to ako Púchov, kde bude najbližších 5 rokov rozviazaný prípoj z pražských EC na osobáky, lebo tam tie EC budú predbiehať rýchliky a nieto hrán...
ak toto poviem mojím kolegom ( DS - BA - DNV), budú Ťa voliť za prezidenta, či minimálne za pplk.
Pred 2 hodinami som sa bavil s Petrom z KN, a rád by vymenil autobus na Hlavnú za vlak.
Polovica sa pýta, prečo nie sú prípoje Žitný ostrov - Záhorie?
Prečo sú na (Y) časy príchodov a odchodov? Prečo nereflektujú na potreby pracujúcich?
A čo nadväznosť v BIDS?
Už neviem, ako im mám odpovedať.