Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Aj mňa zaujíma, ako chceš dať priecestie na Jarošovej pod zem? Z každej strany križovatka...
Vieš si to predstaviť? Ja nie. Pod zem musí ísť trať.
Riešenie toho priecestia pokladám za oveľa väčší problém, ako vyriešiť koľko hrán na filiálke bude (je to v podstate na zelenej lúke). Mám totiž skúsenosti z riešenia priecestia na Ivánskej ceste. Tam sa už rieši niekoľko rokov a stále sa nič nevyriešilo. Ale na rozdiel od toho Ivanského, ktoré by sa dalo zrušiť, Jarošovu zrušiť nemožno!
https://mapy.cz/s/1nDCt
Možeš tú myšlienku bližšie rozviesť?
Autobus z Filiálky na Hlavnú?
Prestup Predmestie / Vinohrady?
Budú EC/IC zastavovať na Vinohradoch?
Daj napríklad: Pusté Úľany - Schönfeld Lasse?
Pod zem je kolko -1, -3, -5 m pod uroven????? Osobne neberem ze musi ist pod zem. (Maximalne tak po uroven pochodu pri myte). Robit tam 500m metra ako bolov tom projekte (co mal pokracovat do petrzky) mi pride este blbsie a zbytocnejsie.
- otazka c.1 : kolko hran ( kolko vlakov, z ktorych smerov) tam chceme?????
- preco by nemohli byt 4 kolaje na urovni terenu a nad nimi zelezobetonova budova na neky ten obchod, restiku.....kolaje by koncili zarazadlom na juznom konci filialky, severnejsie by ostalo este miesto na zopar " odstavnach" kolaji.....ja stale uvazujem iba o regionalnej doprave vozenej ucelenymi jednotkami.
Tak o tom radšej nezačínať. Ani o tom, že sú firmy a firmy, ...
My sme si žltý FIDIC odskúšali v Poľsku. Ďakujem, neprosím.
Jedinú výhodu to pre zhotoviteľa má, že mu projektant ušije technológiu na mieru. Ale to nie je neprekonateľná prekážka ani pri červenom FIDICu...
Zabzar v čadci sa už istotne meniť nebude, aj keby sa tunely robili (akože sa nebudú).
mikulik a miloss:
Nadzemná Filiálka je najväčšia blbosť. Ako píše traťovák- v centre jedine pod zem. To, čo momentálne vymýšľa s filiálkou ŽSR, ZSSKND resp. ministerstvo (sám neviem, kto s tým prišiel), je naozaj iba provizórium. Skúste sa spýtať Vihorlata, prípadne iných Košičanov čo si myslia o provizóriach. A to mám ešte pocit, že nikto z kompetentných nemyslel na priecestie na Jarošovej. Neviem si predstaviť taktovú dopravu v špičke cez toto priecestie. Kde všade v meste budú zápchy? Filiálka jednoznačne pod zem! Provizória nechceme!
tratovak:
ad žltý Fidic - 100% súhlas. Strabag, ktorý vyhral TIP Lužianky, si už určite búcha hlavu o stenu kvôli požiadavkám ŽSR, s ktorými prišli počas projektovania. A to sme ešte neprišli ku schvaľovaniu projektov, o výlukách ani nehovorím. Našťastie v prípade TIP Lužianky stavajú na zelenej lúke.
Kecy v Semafore sú len kecy. Tie čísla sú vycucané z palca. realita je niekde inde. Odporúčam každému vyskúšať si to.
Chce to ale podporu z ministerstva dopravy, pretože momentálne je tlak začať proces verejného obstarávania zhotoviteľa až po vydaní všetkých stavebných povolení.
A ani sa tomu nečudujem.
Spomeňte si na podchod v Tepličke hneď vedľa mosta. Kolajar v tej súvislosti písal, že keď ma za úlohu zabezpečiť stavebné povolenie, tak ho zabezpečí a keď si starosta postaví hlavu, tak on zbytočne cikať proti vetru nebude. Chápem ho. Jemu to može byť jedno, keď to je jedno investorovi. Ale keby bol v združení podľa žltého FIDICu, tak už je to v úplne inej rovine.
Ako ja mám vedieť, koľko starostov a v čom si postaví hlavu? Ako ja mám vedieť, kde sa vynorí aký ekoterorista? Ako toto riziko mám zakalkulovať do ceny (a času)? Keď robím podľa projektu, kde je toto vyladené, tak viem nastaviť cenu pomerne presne. Ale keď ten projekt mám iba vytvoriť???
V tom článku je to niekoľkokrát zopakované - chce to zmenu legislatívy. Bez nej je žltý FIDIC výhodný iba pre investora, lebo skracuje termíny a ak to nepojde jak po drátkoch, tak čierneho Petra má v rukách zhtoviteľ...
To bude zasa nejaké "fundované" vyjadrenie tlačového oddelenia. V súťažných podkladoch je požadovaná v max. 200 km/h. A áno, súčasťou stavby je aj ETCS L2 v úsekoch, ktoré budú modernizované + vybudovanie GSM-R v celom úseku Devínska Nová Ves - Kúty - št. hr. SK/CZ.
K tým krátkym termínom: počul som niečo v tom zmysle, že ŽSR sa s MD dohodlo na nejakom novom modeli prípravy stavieb, ktorý by mal vraj podstatne skrátiť schvaľovací proces a projektovú prípravu. Má sa to dosiahnuť tým, že niektoré konania a inžinierske činnosti pobežia paralelne, resp. sa zlúčia.
Wo co gou?
http://www.zsr.sk/slovensky/media-room/vyjadrenia-pre-media-2017/februar/modernizacie-zeleznicnej-trate-devinska-nova-ves-statna-hranica-s-ceskom.html?page_id=5177
To sa súťaží aj s ERTMS? Za 38 mesacov sa to má naprojektovať aj postaviť?
https://www.youtube.com/watch?v=RTVOfw6andc
To znamená kedy?
Aký to bude mať vplyv na prepnutie AC/DC Púchov - ZA (mimo?), potažmo ZA - CA?
sžkm 1,384 - 5,860 Vmax=160km/h,
Čo tam bráni vyššej rýchlosti?
aby najneskôr 30.11.2018 začali stavebné práce.
Tomu dávammalú šancu na úspech. Prečo je stanovený práve tento termín?