BRKS
Skúsenosti s Bratislavskou Regionálnou Koľajovou Spoločnosťou. V médiách sa o nej stíchlo, na internete stránku nemá. Ak má niekto informácie o prevádzke a perspektývach, nech ich dáva sem. Zataľ sa neobjavujú ani nové motorové jednotky z Rakúska, hoci mali začať premávať už v máji...
BRKS: http://www.brks.sk/
Garin: A koľko spojov tam má jazdiť? Stále to bude niečo v súčasnej podobe, čo pripomína skôr paródiu na verejnú dopravu?
A dočkáme sa ešte niekedy osobnej dopravy na trati 112? Dnes som v Trnave na vývesných CP videl prečiarknutý jediný pár vlakov BRKS, čo tam mal jazdiť - odkedy tam BRKS s osobákmi nejazdí?
Ad Garin: Pokial viem, tak 770.016 bola v BRKS len pri zaciatkoch ked bola zakladna v Zohori. V roku 2004 urcite aspon v prvej polovici tam nebola. Teraz tam je zase?
Pre zaujimavost, povodny navrh hovoril 810+912.. v Ziline je ta 912 uuuplne nevyuzita, bohuzial spolupracuje len s dvomi 810 (nie bratislavskymi..), tak to bude zrejme 810+011. Ved sikovny majster to v Zahorskej obehne za 4 min. :-D
Ďakujem pánom kolegom, že uviedli na pravú mieru nepresnú informáciu, ktorú som dostal od zdroja "blízkeho" BRKS. Ospravedlňujem sa, že som tým spôsobil informačný šum, ale ako vidno, máme veľa zdatných záujemcov o železnicu, ktorí v prípade nutnosti a nepresných informácií včas reagujú.
Pojmy veľký a malý "Timos" používa personál, ktorý s nimi jazdí a fanúšikovia si prezývky rýchlo osvojili. Ide o rušne 770.527 a 742.658. BRKS má ešte jedného "čmeldu" ako ho vtipne nazval S@fino a tým je 770.016 z Ostravy. Inak som uviedol, že by "mali" ísť v stredu ráno, ale keďže ide o vlak súkromných dopravcov, vždy je snaha urýchliť vykládku a odísť s prázdnou súpravou čím skôr. Nie je vylúčené, že to tak bude aj v tomto prípade, lebo v Kútoch by mal čakať na vratnú súpravu stroj Unipetrolu...
Ad:Garin Máš zlé informácie !!! Neviezli žiadny cement,ale prázdne vozne z Horního Lidče do Turne !!! A do Trnovca nešiel žiadny velký Timos ,ale tá druhá 770 čo majú požičanú od niekiaľ z čiech!!! A malo by to ísť z Trnovca v stredu ráno!!! Malý a velký Timos robili len postrk do Lamača.