Sezónne vlaky k moru
Ludia mam otazku!!! V radeniach na zelpage je pri R 943/944 pisane vozne Bc (CD) Praha - Lokoshaza - Bucuresti a Bc (ZSSK) Bratislava - Lokoshaza - Bucuresti. Co to ma byt??? Pretoze podla mojich informacii ani ZSR ani CD Travel uz pobyty na rumunskom pobrezi nerobia... Ako to teda je? Dakujem za pomoc!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/121213/
chorvatka: Pravidelnými vlakmi sa z BA do Splitu dá dostať s dvomi prestupmi (vo Viedni alebo Budapešti a Záhrebe) za približne 15-16 hodín, spojenie sa dá nájsť cez Hafas napríklad tu: http://reiseauskunft.bahn.de
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/112607/
V letní sezóně bude jezdit denně a jako pravidelný spoj (nikoliv tedy charterový vlak) autovlak na trase Praha – Brno – Bratislava – Split.
Píše tak tisková zpráva ČD na
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=38344
Píše tak tisková zpráva ČD na
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=38344
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/107216/
To CFR42-0302-2: Vzhľadom na fakt, že ide o tému SPLIT EXPRESS A SEZÓNNE VLAKY K MORU, nepatria sem podľa mňa diskusie o vlakoch, ktoré jazdia celoročne. Preto som aj ja poukazoval na tie destinácie, kde sezónne vlaky jazdia a Videň je dnes bližšie ako nikdy predtým, vďaka početným vlakovým spojeniam medzi BA a Wien. Tak isto aj z Českej republiky majú na Viedenské sezónne vlaky dobré prípoje. Do Grécka by som si skôr vedel predstaviť sezónny vlak napr. R 1378/1379 Praha hl. - Bratislava hl. st. - Štúrovo - Budapest-Keleti pu. - Beograd, kde by sa celá súprava prepojila na/od vlaku B 334/335 Hellas-Express. Bol by to vlastne vlak zložený s priamych vozňov. Aj s možnosťou prepravy automobilov Praha - Thessaloniki. vlak by mal celkom jednoduché radenie napr. LOKO+AUTO+BC+BC+BC+BC+B.
Čo sa týka Slovinska tam je dobré spojenie aj mimo sezónu. Keď do Koperu dorazíš o 17.55 hod je to ešte výborne. A tak isto aj späť sa dá ísť pohodlne z Koperu o 10.05 hod. Najlepšie spojenie do Slovinska má Východné, Severné a Západné Slovensko a takmer celá Česká republika. Stredné Slovensko je bez použitia sezónneho vlaku D 1458/1459 odrezané. To len tak na okraj.
Píšme tu vyslovene len o sezónnych vlakoch, celoročné by nás tu nemali zaujímať, tie patria do inej témy.
Čo sa týka Slovinska tam je dobré spojenie aj mimo sezónu. Keď do Koperu dorazíš o 17.55 hod je to ešte výborne. A tak isto aj späť sa dá ísť pohodlne z Koperu o 10.05 hod. Najlepšie spojenie do Slovinska má Východné, Severné a Západné Slovensko a takmer celá Česká republika. Stredné Slovensko je bez použitia sezónneho vlaku D 1458/1459 odrezané. To len tak na okraj.
Píšme tu vyslovene len o sezónnych vlakoch, celoročné by nás tu nemali zaujímať, tie patria do inej témy.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/98586/
To CFR42-0302-2: R 460/461 Transbalkán by určite zbytočný nebol, pokiaľ by jazdil do Istanbulu. Určite by sa dala jazdná doba výrazne skrátiť a to tak že by odchod z Budapest-Keleti pu. bol na úrovni cca 06.00 tak ako dakedy R 490/491 Balkán-Express. V súčasnosti je grafikon pre vlak R 460/461 Transbalkán vyslovene katastrofálny. Pobyt vo Videle hovorí za všetko.
Čo sa týka turistických destinácií, tak Bulharsko je už pomaly také drahé skoro ako Chorvátsko. Tým, že cestujúci pôjde sezónnymi vlakmi vychádzajúcicmi z Viedne, ušetrí hlavne čas a v poslednej dobe nemalou mierou aj peniaze.
Možno, že by som aj ja išiel do Bulharska, ale tá cesta ma veľmi odrádza a navyše Jadranské more je slanšie a čistejšie. Mimochodom ja skôr upredňostňujem Slovinsko, aj to možno len vďaka tomu, že tam chodí nočný sezónny vlak. No v neposlednej rade je to aj o dĺžke trvania cesty.
Čo sa týka turistických destinácií, tak Bulharsko je už pomaly také drahé skoro ako Chorvátsko. Tým, že cestujúci pôjde sezónnymi vlakmi vychádzajúcicmi z Viedne, ušetrí hlavne čas a v poslednej dobe nemalou mierou aj peniaze.
Možno, že by som aj ja išiel do Bulharska, ale tá cesta ma veľmi odrádza a navyše Jadranské more je slanšie a čistejšie. Mimochodom ja skôr upredňostňujem Slovinsko, aj to možno len vďaka tomu, že tam chodí nočný sezónny vlak. No v neposlednej rade je to aj o dĺžke trvania cesty.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/98209/
kurier: Mas pravdu... A este k R 460/461 Transbalkan, mylim, ze tento vlak ma svoju klientlu, takze ho urcite nezrusia a zbytocny nieje. Ked som s nim siel ja, tak bol plny a to ci uz v Madarsku alebo Rumunsku. A okrem toho, Transbalkan vezia aj priame vozne do Istanbulu.
Ale nesuhlasim s tymto "Dnes môžete ísť bez problémov napr. do Talianska, Slovinska či Chorvátska a to hlavne MEDZINÁRODNÝM SEZÓNNYM RÝCHLIKOM. Pouvažujte nad tým, nemusíte silou-mocou do Bulharska, Rumunska či Grécka kde je to spojenie najhoršie vďaka absolutnému prepadáku R 460/461 Transbalkán." Preco silou mocou? Kazdy ide tam, kde sa mu paci a myslim ze Rumunsko, Bulharsko aj Grecko maju ponuknut turistom omnoho viac zaujimavosti, ako nejake Chorvatsko s umelymi piesocnatymi plazami a predrazenym pivom...
director: Nesuhlasim s tym, ze Dobrý pomer cena/kvalita nad 600 kilometrov môže reálne (za okolností platných v súčasnosti a blízkej budúcnosti) ponúknuť jedine lietadlo (s dôrazom na kvalitu) alebo autobus (s dôrazom na cenu). Ako moze niekto napisat, ze bus je ryhlejsi a pohodlnejsi ako vlak aj v nasich podmienkach?! To len manazmenty zeleznicnych spolocnosti su zrejme trosku dost spomaleni... A to pocnuc ZSSK a konciac BDZ co je uz uplna supa pre mna...
Ale nesuhlasim s tymto "Dnes môžete ísť bez problémov napr. do Talianska, Slovinska či Chorvátska a to hlavne MEDZINÁRODNÝM SEZÓNNYM RÝCHLIKOM. Pouvažujte nad tým, nemusíte silou-mocou do Bulharska, Rumunska či Grécka kde je to spojenie najhoršie vďaka absolutnému prepadáku R 460/461 Transbalkán." Preco silou mocou? Kazdy ide tam, kde sa mu paci a myslim ze Rumunsko, Bulharsko aj Grecko maju ponuknut turistom omnoho viac zaujimavosti, ako nejake Chorvatsko s umelymi piesocnatymi plazami a predrazenym pivom...
director: Nesuhlasim s tym, ze Dobrý pomer cena/kvalita nad 600 kilometrov môže reálne (za okolností platných v súčasnosti a blízkej budúcnosti) ponúknuť jedine lietadlo (s dôrazom na kvalitu) alebo autobus (s dôrazom na cenu). Ako moze niekto napisat, ze bus je ryhlejsi a pohodlnejsi ako vlak aj v nasich podmienkach?! To len manazmenty zeleznicnych spolocnosti su zrejme trosku dost spomaleni... A to pocnuc ZSSK a konciac BDZ co je uz uplna supa pre mna...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/97550/
Všetci tu snívate a špekulujete ako sa dostať na jednotlivé pobrežia. Popritom však pre tých čo chcú cestovať sezónnym vlakom majú možnosť ísť z Viedne. Zo stanice Wien Suedbahnhof Bstg. 11-19 ide niekoľko sezónnych vlakov za pomerne výhodné ceny. Na CityStar môžete cestovať vlakom D 1458/1459 Wien - Koper a lístky SparSchiene za 29 EUR môžete cestovať do Talianska vlakmi D 1134/1135 Adria-Express Wien - Rimini - Ancona, D 1234/1235 Wien - Livorno, D 1236/1237 Wien - Roma. Lístok SparSchiene môžete použiť aj u vlaku D 1458/1459 Wien - Koper pri priamych vozňoch do Rijeky. Vďaka výborným prípojom z Bratislavy do Viedne nie je problém z ktorejkoľvek časti Slovenska dostať sa k týmto vlakom. A mimochodm máte to bližšie a samozrejme rýchlejšie. Cestujete iba 1 noc. Ja som cestovla konkrétne vlakom D 1458/1459 Wien - Koper a poviem Vám POHODIČKA.
V budúcom GVD sa plánuje zaviesť staronový sezónny vlak R 1374/1375 Bratislava - Burgas ale bohviečo to nebude. Zoberte si len fakt, že vlak bude odchádzať z Bratislavy hl. st. o 05.29 to znamená cestujúci z iných častí Slovenska budú musieť prísť do Bratislavy už večer a čakať do rána takže bohviečo to nie je. Do GVD 1992/1993 sa dalo cestovať do Bulharska ešte pohodlne s prestupmi v Nových Zámkoch. Kde sa ľudia dopravili nočnými vlakmi. Presadali väčšinou na vlaky R 1236/1237 Nord-Sud alebo R 1380/1381 Nesebar. To sa ešte dalo. Do Bulharska sa za socializmu cestovalo tak povediac povinne zato aj tie vlaky chodili denne. Dnes môžete ísť bez problémov napr. do Talianska, Slovinska či Chorvátska a to hlavne MEDZINÁRODNÝM SEZÓNNYM RÝCHLIKOM.
Pouvažujte nad tým, nemusíte silou-mocou do Bulharska, Rumunska či Grécka kde je to spojenie najhoršie vďaka absolutnému prepadáku R 460/461 Transbalkán.
V budúcom GVD sa plánuje zaviesť staronový sezónny vlak R 1374/1375 Bratislava - Burgas ale bohviečo to nebude. Zoberte si len fakt, že vlak bude odchádzať z Bratislavy hl. st. o 05.29 to znamená cestujúci z iných častí Slovenska budú musieť prísť do Bratislavy už večer a čakať do rána takže bohviečo to nie je. Do GVD 1992/1993 sa dalo cestovať do Bulharska ešte pohodlne s prestupmi v Nových Zámkoch. Kde sa ľudia dopravili nočnými vlakmi. Presadali väčšinou na vlaky R 1236/1237 Nord-Sud alebo R 1380/1381 Nesebar. To sa ešte dalo. Do Bulharska sa za socializmu cestovalo tak povediac povinne zato aj tie vlaky chodili denne. Dnes môžete ísť bez problémov napr. do Talianska, Slovinska či Chorvátska a to hlavne MEDZINÁRODNÝM SEZÓNNYM RÝCHLIKOM.
Pouvažujte nad tým, nemusíte silou-mocou do Bulharska, Rumunska či Grécka kde je to spojenie najhoršie vďaka absolutnému prepadáku R 460/461 Transbalkán.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/97114/
Ponúkam tu leteckých prepravcov len ako reakciu na myšlienky zavedenia priamych, najmä sezónnych/dovolenkových, vlakov do krajín juhovýchodnej Európy...
Dobrý pomer cena/kvalita nad 600 kilometrov môže reálne (za okolností platných v súčasnosti a blízkej budúcnosti) ponúknuť jedine lietadlo (s dôrazom na kvalitu) alebo autobus (s dôrazom na cenu). Tí ktorím záleží na pohodlí a rýchlosti si priplatia za lietadlo, tí ktrorím záleží na cene pôjdu radi kľudne aj autobusom. A tí ktorí chcú/oplatí sa im napr. Rumunsko spoznať aj zo železnice (tvoria však minoritu) si určite aj v súčasnosti to svoje vlakové spojenie a ponuku nájdu (viď nižšie )...
Tímto samozrejme nechcem povedať, že v ponuke železničných spoločností nie je čo zlepšovať (a aj v ponuke pre dovolenkárov). Trh však neoklameme
Dobrý pomer cena/kvalita nad 600 kilometrov môže reálne (za okolností platných v súčasnosti a blízkej budúcnosti) ponúknuť jedine lietadlo (s dôrazom na kvalitu) alebo autobus (s dôrazom na cenu). Tí ktorím záleží na pohodlí a rýchlosti si priplatia za lietadlo, tí ktrorím záleží na cene pôjdu radi kľudne aj autobusom. A tí ktorí chcú/oplatí sa im napr. Rumunsko spoznať aj zo železnice (tvoria však minoritu) si určite aj v súčasnosti to svoje vlakové spojenie a ponuku nájdu (viď nižšie )...
Tímto samozrejme nechcem povedať, že v ponuke železničných spoločností nie je čo zlepšovať (a aj v ponuke pre dovolenkárov). Trh však neoklameme
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/96918/
director: Po prve, necestujem do Bucureşti, ale Constanţa a letisko v Bucureşti je dost daleko od mesta, takze prestup na vlak do CT je dost zlozity... A okrem toho, ja vlakom idem cielene a chcem vidiet krajinu cez den co mi ponuka cesta s R 346 "Dacia" a nakoniec, aj to lietadlo je pri 4 cestujucich predsa drahsie ako CityStar... A cudujem sa ze mi na servri zeleznicnych fandov ponukas leteckeho prepravcu...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/96906/
Toto pri ceste do Rumunska/Bukurešti ponúka letecká doprava:
Spiatočná letenka SkyEurope BRATISLAVA - BUKUREŠŤ s taxami a poplatkami (bežná cena):
od 2650,- SKK
dĺžka letu 1 hod 40 min, lieta 5x týždenne, s odletmi v oboch smeroch doobeda, poobeda alebo večer (podľa dňa)
Ďalšia možnosť, síce o niečo zdĺhavejšia a komplikovanejšia, je letieť s Budapešti:
odtaľ lietajú dokonca 2 nízkocenové spoločnosti - SkyEurope a WizzAir (lieta sa ale až od januára)
Spiatočná letenka s taxami a poplatkami (bežná cena):
od 2150,- SKK
V bežnej tarife samozrejme najnižšie ceny platia, ak si letenku zaobstaráme ten mesiačik dopredu (minimálne).
A ak k tomu využijeme ešte nejakú promo ponuku, cenu sa dá skresať aj na polovicu (napríklad uplynulý víkend SkyEurope odpúšťala k letenke všetky poplatky a taxy).
Spiatočná letenka SkyEurope BRATISLAVA - BUKUREŠŤ s taxami a poplatkami (bežná cena):
od 2650,- SKK
dĺžka letu 1 hod 40 min, lieta 5x týždenne, s odletmi v oboch smeroch doobeda, poobeda alebo večer (podľa dňa)
Ďalšia možnosť, síce o niečo zdĺhavejšia a komplikovanejšia, je letieť s Budapešti:
odtaľ lietajú dokonca 2 nízkocenové spoločnosti - SkyEurope a WizzAir (lieta sa ale až od januára)
Spiatočná letenka s taxami a poplatkami (bežná cena):
od 2150,- SKK
V bežnej tarife samozrejme najnižšie ceny platia, ak si letenku zaobstaráme ten mesiačik dopredu (minimálne).
A ak k tomu využijeme ešte nejakú promo ponuku, cenu sa dá skresať aj na polovicu (napríklad uplynulý víkend SkyEurope odpúšťala k letenke všetky poplatky a taxy).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/96902/
steppas: Dobre, spytam sa na to u ZSSK, ale podla tabulky na www.cfr.ro/calatori je to 120 EUR vraj, ale mozno, ze ZSSK ma trosku inu tarifu, som myslel, ze CityStar je pevne stanovena vsade. Ale aj 232,5 EUR je dobra cena si myslim. A vies do akeho veku je na CFR povolene mat polovicny listok? Iba 12, takze to by sme asi sami nesli, ale nie, vazne, heh, vsetci sme nad 15
brano: Hej, ale nasiel som lepsiu alternativu, sak ide EC z Bratislavy, ktore je v Budapesti o 19:22 a Dacia prichadza 22:53, tak to nieje az taky zly pripoj. Aspon porobim nejake to foto A problem je vyrieseny a Budapest je predsa len vacsia stanica so sluzbami ako Bruck Ad.Leitha Takze to mame...
Takze si zhrme nejvyhodnejsie spojenie:
TAM: Bratislava hl.st. - Budapest Keleti pu. EC 171 "Hungaria" (16:50-19:22) + Budapest Keleti pu. - Bucureşti Nord Gr.A R 346 "Dacia" (23:10-13:40) + Bucureşti Nord Gr.A - Constanţa IC 583 "Marea Neagră" (14:20 - 16:58)
SPAT: Constanţa - Bucureşti Nord Gr.A R 682 "Litoral" (14:11 - 17:00) + Bucureşti Nord Gr.A - Budapest Keleti pu. EN 370 "Ister" (18:52 - 06:52) + Budapest Keleti pu. - Bratislava hl.st. EC 170 (10:50 - 13:15)
pozn.: Preco EC do Ba odchadza 06:50 a EN 370 prichadza o 06:52??? To co ze debila vymyslalo ten grafikon???
Az na to posledne, myslim, ze je ten spoj celkom dobry a o konforte vlakov nemozno pochybovat...
brano: Hej, ale nasiel som lepsiu alternativu, sak ide EC z Bratislavy, ktore je v Budapesti o 19:22 a Dacia prichadza 22:53, tak to nieje az taky zly pripoj. Aspon porobim nejake to foto A problem je vyrieseny a Budapest je predsa len vacsia stanica so sluzbami ako Bruck Ad.Leitha Takze to mame...
Takze si zhrme nejvyhodnejsie spojenie:
TAM: Bratislava hl.st. - Budapest Keleti pu. EC 171 "Hungaria" (16:50-19:22) + Budapest Keleti pu. - Bucureşti Nord Gr.A R 346 "Dacia" (23:10-13:40) + Bucureşti Nord Gr.A - Constanţa IC 583 "Marea Neagră" (14:20 - 16:58)
SPAT: Constanţa - Bucureşti Nord Gr.A R 682 "Litoral" (14:11 - 17:00) + Bucureşti Nord Gr.A - Budapest Keleti pu. EN 370 "Ister" (18:52 - 06:52) + Budapest Keleti pu. - Bratislava hl.st. EC 170 (10:50 - 13:15)
pozn.: Preco EC do Ba odchadza 06:50 a EN 370 prichadza o 06:52??? To co ze debila vymyslalo ten grafikon???
Az na to posledne, myslim, ze je ten spoj celkom dobry a o konforte vlakov nemozno pochybovat...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/96847/
Mal si spomenut, ze platis polovicne listky... Jedna dospela osoba plati 93 EUR, preto 4 dospele osoby platia spolu 93 + 3*46,5 EUR = 232,5 EUR. Neviem ake budete mat vekove zlozenie, ale aj keby ste boli vsetci neplnoleti, zaplatili by ste (spolu) 139,5 EUR, co je stale viac ako 120 EUR.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/96734/
Rýchlik pôjde z Bratislavy o 13:41, do Splitu príde ráno o 5:54. Z Prahy má odchod o 7:54. V opačnom smere odchádza Jadran zo Splitu denne o 21:00, do Bratislavy prichádza nasledujúci deň o 14:22 a do Prahy o 20:00.
Spiatočný lístok z Bratislavy do Splitu bude stáť 3 360 korún. Pre malé skupiny, maximálne 5 dospelých a jedno dieťa, sa oplatí spiatočný lístok CityStar, ktorý platí dva mesiace. Dvaja dospelí zaplatia za spiatočný cestovný lístok CityStar z Bratislavy do Splitu v 2. triede 5 691 Sk.
2. 2. 2007 16:14:00 | Copyright © SITA 2007
http://www.sme.sk/c/3127549/V-lete-pojde-do-Splitu-denne-rychlik-z-Bratislavy.html