Dopravné správy

Výluka električiek na Vajnorskej radiále

Pre opravu električkového priecestia na Vajnorskej ulici bude od 17. do 19. novembra 2017 (piatok - nedeľa) vylúčená premávka električiek v úseku Trnavské mýto - Zlaté piesky. Premávka bude organizovaná nasledovne ...

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Tachovské nádraží se dočká rekonstrukce

Po letech chátrání má nádraží v Tachově novou střechu. Budovu ale čekají i další změny. Její vlastník, Správa železniční dopravní cesty, plánuje kompletní rekonstrukci za 50 milionů korun. Její součástí je i zbourání nevzhledné přístavby.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Novinky vo vozidlovom parku DP Prešov

Tohtoročná jeseň sa nesie v znamení nových reklám, kolorit reklamných vozidiel doplnil trolejbus Škoda 25 Tr Irisbus #710, ktorý vyšiel vo štvrtok 9. novembra 2017 do premávky na turnus 121/5 s novou CVR na Eperia Shopping Mall.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Miliardové zlepšení tratě mezi Českou Lípou a Jedlovou

Do železnice na Českolipsku mají po velké přestavbě nádraží a přilehlých tratí proudit další peníze. Správa železniční  dopravní cesty (SŽDC) začala s přípravou velké opravy tratě mezi Českou Lípou a Jedlovou, která by měla přinést zrychlení vlaků. Počítá s tím, že na trati utratí kolem 1,3 miliardy korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Štúdia na obnovu železničnej stanice v Nitre

1. Nastal už nejaký posun v prípade tejto štúdie? Našli ŽSR zdroje na jej financovanie? O akú sumu by malo ísť? Kedy bude vypísaná súťaž? 2. Mesto Nitra sa zároveň vyjadrilo, že požiadalo ŽSR o "prehodnotenie aktívneho postoja smerujúceho k samotnej obnove železničnej stanice.... aj v kontexte s tou skutočnosťou, že ako krajské mesto bude od roku 2018 plniť významnú logistickú funkciu z titulu výstavby strategického parku..." Bude postoj ŽSR prehodnotený? Je reálne, že by sa s obnovou stanice v Nitre začalo už na budúci rok?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Okolí karlovarského horního nádraží se změní

Karlovy Vary už mají připravený plán, jak bude vypadat okolí horního nádraží po jeho dokončení. Prioritou je především přesunutí autobusových zastávek k nádražní hale. Po tom už nyní ve velkém volají lidé na webových stránkách města. Po plánu na výstavbu lávky, tak bude město dál investovat do přilehlých prostor horního nádraží.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Zrušenie bratislavskej linky 97

Od pondelka 13. novembra 2017 bude zrušená linka 97. Náhradu v úseku Farského - Vyšehradská zabezpečí linka 95, ktorá bude premávať so skrátenými intervalmi medzi spojmi. Pri ceste do centra mesta je možný prestup na električkové linky 1 a 3 na zastávke Farského.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Přímé vlaky Liberec – Drážďany na trhy nebudou

Po více než deseti letech nevyjedou přímé vlaky mezi Libercem a Drážďanami během saských adventních trhů. Oblíbený spoj, kvůli kterému museli dopravci posilovat kapacitu, nevyjede kvůli zpoždění stavebních prací v Žitavě. Kdo bude chtít jet na trhy vlakem, bude muset na chvíli přestoupit na autobus.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vlaky v úseku Bratislava - Púchov pôjdu 160 km/h

Na železničnej trati medzi Bratislavou a Púchovom budú vlaky od decembra premávať rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu (km/h). „Tým sa medzi Žilinou a Bratislavou skráti cestovanie u rýchlikov o 15 minút a u vlakov InterCity o ďalších sedem minút,“ priblížila pre TASR hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Pád dívky z jedoucího vlaku míří před soud

Olomoucký okresní soud má v kauze tragické nehody, při které loni na Olomoucku zemřela dvouletá dívenka po pádu z jedoucího rychlíku, všechny potřebné důkazy. Další vracení k došetřování už není potřeba, rozhodl nadřízený krajský soud o stížnosti žalobce proti vrácení případu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výluka v úseku Vaďovce – Stará Turá

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v dňoch 13. až 15. novembra 2017, v čase od 7.20 h do 12.45 h, realizovať výlukové práce v úseku Vaďovce – Stará Turá. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje súvislá výmena koľajníc a strojný výrub porastu. Dôvodom prác je celkové opotrebenie koľajníc, zlepšenie prechodového prierezu koľaje a rozhľadových pomerov na priecestiach.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

RegioJet bude jezdit do Vídně a Humenného

Společnost RegioJet začala s prodejem jízdenek na nový jízdní řád, zatím ale ne na všechny spoje. Stále nemá totiž jistotu povolení provozu všech vlaků do Bratislavy. Novinkou je vstup na trasu do Vídně, kde jízdenky zlevní na 370 Kč.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Linka 97 z Petržalky do centra sa neosvedčila

Autobusová linka 97, ktorá mala prepravovať cestujúcich z Petržalky na druhú stranu Dunaja bez prestupu na električky v uzle Farského, sa medzi cestujúcimi neosvedčila. Dopravný podnik ju zriadil 1. mája 2017 na základe uznesenia Mestského zastupiteľstva z marca tohto roka.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

ČD chtějí konkurenci trumfnout novými vlaky

Českým drahám (ČD) mají v konkurenčním boji po částečném otevření železničního trhu v roce 2019 pomoci nové vlaky. Dopravce chce za 20 miliard pořídit celkem 164 vozidel pro dálkovou a regionální dopravu. Vlaky bude poptávat v sedmi veřejných zakázkách a to zřejmě ještě do konce letošního roku.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výluka v úseku Bajč – Nové Zámky

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú dňa 13. až 15. novembra 2017 realizovať výlukové práce v úseku Bajč – Nové Zámky. V rámci tejto výluky v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje zrušenie výhybky č. 1XA. Uvedená výhybka bola odbočnou výhybkou na koľajovú vlečku, na ktorej sa prevádzka zrušila a výhybka sa stala nepotrebnou.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

 

Označení vlaků RegioJet dělá chaos v jízdním řádu

Cestující mezi Prahou, Brnem a Vídní čeká ještě větší chaos v označení některých vlaků, než dosud. Po zkratkách RJ, rj či RJET přibude na informačních tabulích či jízdních řádech zkratka RGJ. Zkratka RGJ se objevila ve vyhledávači spojení rakouských drah ÖBB u vlaků RegioJet, současně ale některé vlaky uvádí s plným názvem Regiojet. Zmatek v označení se nelíbí především Českým drahám.

Celou zprávu najdete na této stránce.

LEO Express začína prepravu lyží

Leo Express obnovuje od novembra službu Preprava lyží, ktorá je dostupná na všetkých vlakových a autobusových spojoch. Cestujúci môžu pohodlne vyraziť vlakom na zjazdovky napríklad do Liptovského Mikuláša, Štrby, Popradu, alebo autobusom do Salzburgu a Zakopaného. Cena je fixne stanovená na 49 českých korún za pár lyží, alebo snowboard.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Další vlaky ČD budou součástí PID

Pravidelně dojíždějící mezi Kolínem a Prahou čeká od prosince dilema a počítání, co se jim vyplatí více. Zda jezdit dál na jízdenky Českých drah nebo nově Pražské integrované dopravy. Od nového jízdního řádu začne platit i ve vybraných rychlících Českých drah tarif Pražské integrované dopravy (PID) mezi Kolínem a Prahou.

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJet chystá náborový deň v Bratislave

Na náborom dni na hlavnej stanici predstaví RegioJet celé svoje zázemie. Uchádzači si vyskúšajú prácu stevarda, nahliadnu do najmodernejšieho rušňa Vectron, autobusu Irizar a rovno tu budú môcť absolvovať pracovný pohovor.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

V Brně plánují metro. S 15 stanicemi

Pod Brnem by mohly v budoucnu jezdit soupravy, které by za hranicemi města pokračovaly směrem na Tišnov a Slavkov a zajistily by tak obyvatelům těchto mikroregionů rychlé spojení s moravskou metropolí. Nápad vznikl již před lety, nyní se s touto vizí seznámili i jihomoravští krajští zastupitelé z výboru pro územní plánování.

Celou zprávu najdete na této stránce.