Dopravné správy

Česká Skanska postaví polskou tramvajovou trať

Severopolský Olštýn, který je podle počtu obyvatel velký zhruba jako Plzeň, se po půlstoletí dočká obnovení tramvajové linky. Významnou měrou k tomu přispěje Skanska Česká republika. Firma totiž v konsorciu s polskými kolegy vybuduje za tři čtvrtě miliardy korun nejdelší úsek nové trati. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Problémy s posilovou MHD v Bratislave

Počas uplynulého víkendu sa na Zlatých pieskoch konalo každoročne opakované hudobné podujatie s vysokým počtom návštevníkov. V priebehu noci z piatka na sobotu nastal problém s odvozom návštevníkov z podujatia, pretože podľa vyjadrenia dopravného podniku, nikto o posilnenie MHD v nočných hodinách nepožiadal.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Nádraží Praha-Bubeneč skončilo

Klidný kout na západním okraji pražské Stromovky ukrývá unikát – nádraží z roku 1850 dochované takřka v původní podobě. Budova byla druhá nejstarší původní nádražní budova sloužící svému účelu v celé metropoli – hned po Masarykově nádraží. To však platilo pouze do letošního 28. srpna. Od pátku již vlaky nebudou ve stanici Praha-Bubeneč zastavovat, původní kolejiště, které od původního stavu odlišují především poloperony a trakční vedení postavené v roce 1963, by mělo zaniknout ve prospěch rychlého koridoru vedoucího až do Holešovic, vlaky budou místo Bubenče zastavovat na Podbabě.

Celou zprávu najdete na této stránce.

VLAKY.NET z posledního dne nádraží přinesou vlastní reportáž.

Výluka vybraných vlakov medzi Trenčínom a Žilinou

Na železničnej trati od Trenčína cez Púchov do Žiliny bude v dôsledku prác na trati obmedzená doprava prevádzkovaná Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Výlukové práce prebiehajú od augusta do 25. októbra 2014. Vybrané osobné vlaky budú v popoludňajších hodinách v časti trasy nahradené autobusmi. V cieľovej železničnej stanici budú meškať od desať do dvadsať minút.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Maďarský Orient Express míří do Íránu

Železniční nadšenci s láskou pro nostalgii - a dostatkem finančních prostředků - si brzy budou moci vyzkoušet jízdu maďarským luxusním vlakem Orient Express. Na trať z Budapešti do Teheránu ho pošle železniční společnost Hungarian Railways.

Celou zprávu najdete na této stránce.

 

Nehoda na trati Bánovce nad Bebravou – Rybany

V stredu 28.08.2014 o 14.45 hod došlo na železničnom priecestí v úseku železničnej trate Bánovce nad Bebravou – Rybany k zrážke osobného vlaku č. 5402 s nákladným autom s prívesom, ktoré prevážalo štrk. Pri nehode sa ťažko zranil rušňovodič vlaku a traja cestujúci, ďalších 10 cestujúcich sa zranilo ľahko.

Celú správu s fotogalériou nájdete na tejto stránke.

ČD o víkendu posílí vlaky; 1.9. vyjedou další railjety

O posledním prázdninovém víkendu posílí České dráhy své vlaky. Během celého víkendu a především pak v neděli odpoledne vypraví desítky posilových vozů, které dohromady nabídnou několik tisíc míst k sezení navíc. Posilové vozy navíc budou mít například spoje EuroCity ze Žiliny přes Ostravu i Vsetín a Valašské Meziříčí do Prahy. Mezi posilovanými vlaky jsou například vlaky Košičan, Odra nebo Fatra. Posilové vozy navíc obdrží také spoje EuroCity z Budapešti, Bratislavy a také z Vídně přes Břeclav a Brno do Prahy.
 
Kromě toho budou v poslední prázdninový den zařazeny posilové vozy také do vlaků z Lince přes České Budějovice do Prahy a mezi Chebem a Prahou nebo mezi Ostravou a Brnem. České dráhy budou mít na různých místech Čech a Moravy připraveno také přibližně 20 rychlíkových vozů, které bude možné operativně zařadit do zvlášť vytížených vlaků. Operativní posily budou nasazeny také podle počtu prodaných rezervací, proto všem cestujícím doporučujeme včasné pořízení rezervace, ať již na pokladní přepážce nebo přes eshop na internetu. V eshopu Českých drah mohou cestující snadno a rychle, bez čekání na pokladnách, koupit také své jízdenky.
 
Od 1. září vyrazí více railjetů
 
Se zahájením školního roku 1. září pak čeká na cestující na lince Praha – Brno – Vídeň – Vídeňské Nové Město další zvýšení komfortu. Do plánovaného provozu bude zařazena další komfortní souprava railjet. Nově vyjede na spojích EC 76/77 Antonín Dvořák. Od září tak budou zajišťovat railjety již tři páry spojení mezi českou a rakouskou metropolí, tedy téměř polovinu všech spojení, a navíc jeden pár spojů mezi Prahou a Brnem.

Pozvánka na septembrové akcie MHD

Pre tých, ktorí radi chodia na akcie venované výročiam rôznych prevádzok MHD či vozidlám verejnej dopravy, sme pripravili zopár tipov, kam ísť v septembri: viď ponuka na tejto stránke.

Zchátralá jihočeská nádraží se dočkají oprav

Jihočeský kraj se dohodl se železničáři na opravě staničních budov v rekonstruovaných nádražích. Dosud se ale neopravují, protože vázne jejich převod mezi Českými drahami a správci kolejí. Vlaky tak paradoxně přijíždějí do nových nádraží, cestující z nich ale míří do chátrajících budov.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nehody a mimoriadnosti na tratiach ŽSR za 34. týždeň

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v uplynulom týždni 2 smrteľné prípady zrážky vlaku s civilnou osobou. Prvý prípad sa stal na trati Poprad Tatry – Vydrník, druhý sa stal v Novej Bani. Na trati Košice – Kostoľany nad Hornádom nahlásil zamestnanec železníc osobu, ktorá sa pokúša o samovraždu na železničnom priecestí. Podozrivá osoba bola zadržaná policajnou hliadkou a odvezená na lekárske vyšetrenie.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

50 let od rekordní jízdy „albatrosu“

Před 50 lety, dne 27. srpna 1964, byl vytvořen československý rychlostní rekord parní lokomotivy. Lokomotiva 498.106 dosáhla na zkušebním okruhu ČSD, dnes zkušební okruh dceřiné společnosti Českých drah VUŽ, u středočeské Velimi s četou Procházka - Houba rychlost 162 km/h. Tato lokomotiva je zachována, v současné době je deponována v depozitáři Národního technického muzea v Chomutově. O víkendu do tohoto depozitáře vyrazí zvláštní parní vlak. Podrobnosti naleznete v naší tiskové zprávě.

Lokomotivy řady 498.1 přezdívané „albatros“ byly v počtu 15 kusů vyrobeny v roce 1954 ve Škodových závodech v Plzni, dnes podnik Škoda Transportation. Měly výkon 2 000 kW a maximální rychlost 120 km/h. Sloužily například při dopravě těžkých mezinárodních expresů na hlavních tratích Československa. Samotná lokomotiva měla hmotnost 113 tun a do jejího tendru se vešlo např. 14 kubíků uhlí a 35 kubíků vody.
Za nerychlejší parní lokomotivu světa je pak považována britská lokomotiva Mallard, která v roce 1938 dosáhla rychlost až 203 km/h.
V Československu, resp. v České republice byly vytvořeny i další národní železniční rekordy. Nejrychlejší motorovou lokomotivou byla řada T499.0 z ČKD Praha vyrobená pouze ve dvou prototypech. Tento stroj dosáhl rekordní rychlost 176 km/h. jeden z prototypů je zachován ve sbírkách železničního muzea Českých drah a renovován za přispění VUŹ, dceřiné společnosti ČD.
Tato organizace provozuje také rekordmanku v oblasti elektrických lokomotiv – stroj 124.601-6. Tato lokomotiva dosáhla 5. září 1972 rekordní rychlosti 219 km/h.
Absolutní český rychlostní rekord však patří rychlovlakům Českých drah pendolino, řady 680. Při testovacích jízdách na jihu Moravy mezi Břeclaví a Brnem dosáhla jedna ze souprav rychlost 237 km/h. V pravidelném provozu dosahují pendolina rychlost 160 km/h, což je nejvyšší povolená rychlost na železniční síti SŽDC. Pendolina jsou v provozu také na nejrychlejších spojích v historii naší železniční dopravy. Na trase z Prahy do Ostravy dosahují průměrnou cestovní rychlost téměř 120 km/h.    
Současný světový rychlostní rekord elektrické lokomotivy ale drží od 2. září 2006 stroj rakouských ÖBB řady 1216, stejný typ jako jezdí do České republiky v čele vlaků EuroCity a netrakčních jednotek railjet, s rychlostí 357 km/h. Absolutní železniční rychlostní rekord však dlouhodobě drží Francouzi. Jeho aktuální hodnota je 574,8 km/h a dosáhla speciálně upravená jednotka rychlovlaku TGV.

DP Bratislava zmodernizuje vozovne

Dopravný podnik Bratislava bude v priebehu nasledujúcich mesiacov modernizovať nielen svoj vozový park, ale aj haly, v ktorých sa vykonáva údržba vozidiel MHD. Vďaka prostriedkom z eurofondov vo výške viac ako 12,5 milióna eur sa vo vozovniach uskutočnia stavebné úpravy a nakúpia sa nové technológie pre údržbu vozidiel.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Parní vlaky ČD vyrazí nejen do historie

Na sobotu 30. srpna připravily České dráhy dvě atraktivní akce nedaleko Prahy. Fanoušci historických vlaků a rodiny s dětmi můžou tento den vyrazit na výlet ze Železničního muzea v Lužné u Rakovníka do železničního depozitáře Národního technického muzea (NTM) v Chomutově nebo Posázavským pacifikem z Prahy-Braníka do Postupic poblíž Vlašimi. Parní vlak do Posázaví, nazvaný „Ferdinand“, sveze cestující na Tankový den ve Vojenském technickém muzeu v Lešanech nebo na prohlídku pivovaru Ferdinand v Benešově.

Podrobnosti najdete v přiložené tiskové zprávě a také na webových stránkách
www.cd.cz/zazitky a www.cdmuzeum.cz.

Cestovanie vlakom zadarmo je krok zlým smerom

Zrušenie cestovného pre študentov a dôchodcov, ktoré plánuje vláda od 17. novembra tohto roku, bude znamenať dodatočnú záťaž pre daňovníkov v rádoch miliónov eur. Myslí si to analytik Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS) Martin Vlachynský.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Legendární káhirské tramvaje mají na kahánku

Dlouhá éra tramvajové dopravy v hlavním městě Egypta spěje ke konci. V Káhiře už zůstala poslední linka, kterou využívá minimum lidí. Cestující si stěžují, že tramvaje jsou pomalé a ve špatném technickém stavu. Egyptská megalopole, která má dlouhodobě problémy s dopravou, se nyní zaměřuje na rozšíření metra.

Celou zprávu najdete na této stránce.

15 zranených pri zrážke vlaku s kamiónom

Na trati medzi Bánovcami nad Bebravou a obcou Rybany sa v stredu popoludní zrazil osobný vlak s nákladným autom. Informuje o tom portál Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Po zrážke dvojvagónového osobného vlaku a nákladného auta naloženého štrkom na nechránenom železničnom priecestí zdravotníci ošetrovali štrnásť zranených z vlaku, z toho štyri až päť osôb utrpelo ťažké zranenia.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Výluka mezi východočeskými metropolemi

Od 1. do 10. září bude na trati mezi Pardubicemi a Hradcem Králové platit výlukový jízdní řád. Důvodem jsou pokračující práce na zdvoukolejnění úseku Stéblová – Opatovice nad Labem a oprava traťového úseku Pardubice-Rosice nad Labem – Stéblová, jejichž investorem je Správa železniční dopravní cesty. České dráhy během výluky nahradí všechny vlaky mezi oběma krajskými městy autobusy.

Přepravu cestujících zajistí tři různé linky náhradních autobusů. Pojedou jak zrychlené spoje, které budou mít v krajských městech přípoje, tak zastávkové autobusy, které zajistí obsluhu stanic a zastávek v Semtíně, Stéblové, Čeperce a Opatovicích nad Labem. Cestující z těchto zastávkových spojů upozorňujeme na upravené přípojové vazby v Pardubicích i v Hradci Králové.

Od 11. do 18. září bude na trati v souvislosti se stavebními pracemi ve stanici Pardubice-Rosice nad Labem platit nový výlukový jízdní řád, který bude k dispozici na stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě a výlukovém jízdním řádu.

V 1. polroku 2014 ŽSR zaznamenali 65 požiarov

V 1. polroku 2014 sme zaznamenali na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) 65 požiarov. Z celkového počtu požiarov bolo 50 vlastných požiarov ŽSR, 14 požiarov zmluvných dopravcov a 1 požiar objektu v správe ŽSR, ktorý bol v čase vzniku požiaru v prenájme súkromnej fyzickej osoby. Uvedený počet vlastných požiarov ŽSR je rovnaký, ako v 1. polroku 2013 a o 174 požiarov nižší, ako v 1. polroku 2012. 

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Odboráři mají výhrady k liberalizaci železnice

Pravidelné zasedání Představenstva OSŽ, které jednalo v úterý 19. 8. za řízení místopředsedy OSŽ Radka Nekoly, nijak nesvědčilo o tom, že šlo o prázdninové jednání. „V létě se do vlády připravují materiály, které zásadně ovlivní železnici,“ vysvětlil v rámci informací ze zásadních jednání předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša a dodal, že jde především o materiál o liberalizaci osobní železniční dopravy (oficiální název dokumentu je „Zpráva o postupu otevírání trhu veřejných služeb v přepravě cestujících v oblasti dálkové a nadregionální železniční osobní dopravy“).

Celou zprávu najdete na této stránce.

LEO Express bude na trase do Košíc najrýchlejší

Z Košíc do Prahy a späť budú od decembra jazdiť aj vlaky českého súkromného dopravcu Leo Express. Jeho majiteľ Leoš Novotný hovorí, že v pláne majú aj Bratislavu, no najprv pôjdu do Varšavy.

Rozhovor s Leošom Novotným nájdete na tejto stránke.